The Versatile Blogger Award

versatile-blogger-awardDragi moji blogerski prijatelji,

Nemojte da se iznenadite naslovom. Niti sam počela da pišem na engleskom, niti sad nešto pokušavam da vam uvalim. Nominovana sam za blogersko takmičenje Versatile Blogger Award, pa reših da učestvujem i prosledim dalje učešće svima kojih sam se setila a pišu u WordPress-u.

Elem, mene je nominovala Maja Nikolić, blogerka čije putopise obožavam da čitam na blogu https://majusnikolicmajus.wordpress.com/. Majo, hvala mnogo! Drago mi je da si pomislila na mene u nominacijama i nadam se da će biti uzbudljivo! Zato sam i odlučila da učestvujem, a i da ispunim sva pravila koja su propisana.

A ona su:

– potrebno je da se u svom tekstu zahvalite osobi koja vas je nominovala

– nominujte do 15 autora/korisnika WordPress-a. Može i manje od 15, ali nikako više i nije bitno kojim jezikom autor piše

– podelite sa svima 7 činjenica o sebi

– u svom tekstu objavite pravila i sliku nagrade.

Pošto sam dva pravila već otkačila, red je da pređemo na treće, to jest činjenice o meni. Obećavam da ću biti kratka i nikako dosadna!

  1. Oni koji znaju za moje pisanije, upoznati su sa tim da imam dva bloga. Prvi, Tragač za zrnom dobra, posvećen je svakodnevnim temama, stvarnim, izmišljenim i izmaštanim pričama i u nekim momentima podseća na dnevnik jer umem da izlaprdam sve i svašta iz svog života. Jeste da mi se to ponekad i olupalo o glavu, ali ništa ne brišem i ne kajem se. Ja sam ja takva kakva jesam i neću da se menjam.
  2. Drugi blog je nastao nekako prirodno, znate ono: “Poraslo dete i osamostalilo se…” E pa tako je i sa ovim mojim bilo pa je nastao i Tragač za čarobnim svetovima prirode. Zbog velike ljubavi prema geografiji, odlučila sam da pišem reportaže iliti putopise. Prvo o mestima na kojima sam bila, a onda, kako je vreme prolazilo, svrbele su me daljine pa sam odlučila da prikažem i krajeve sveta koje će malo nas ikada imati prilike da vidi. Obožavam da istražujem, a kad se reč, ljubav i priča o dalekim prostranstvima naše prelepe planete upakuju zajedno, ispadne pun pogodak. Tako kažu.
  3. Sve mi se čini da i drugo dete raste i osamostaljuje se, a to je moja ljubav prema knjigama. Nije ni čudo, onoliko knjiga pročitati ne samo na studijama književnosti nego od kad znam za sebe dovelo me je do statusa naočarca, da ne kažem naočarke (u duhu rodne ravnopravnosti). Ipak, ne žalim se, ma nikako. Otkrila sam da mi je pored čitanja veoma zanimljivo da podelim utiske o kvalitetnim delima koja su mi se dopala. Možda je za to kriv Bookchallenge, za kojim sam pomahnitala, ali nije ni to tako loše. Pa ko zna, možda u meni čuči neki mali književni kritičar.
  4. Osim čitanja, studije su me naučile, a sudbina odvela u pravcu jezika više nego književnosti. Već tri godine se bavim lekturom i korekturom i zaista uživam u svom poslu. Jeste da ispravljam tuđe greške, ali trudim se da i kad to nekome zasmeta (znate kako, ima mnogo sujetnog sveta) strpljenjem i šarmom pokušam da objasnim da se pravila u jeziku ipak moramo pridržavati.
  5. Iako nikada nisam ostvarila želju da postanem školski profesor srpskog jezika i književnosti, privatni časovi koje držim mi služe da ispunim srce. Oni mi dođu kao hobi, pa ponekad čak i odmor. A ljubav koju delim sa svojim učenicima, znam da mi je uzvraćena, što je veća nagrada od svake petice koju dobijamo.
  6. Volim šetnje, putovanja, prirodu, miris cveća u proleće i eksploziju boja u jesen. Volim da se smejem i da pevam, ali samo kad sam sama jer sam nekada lepo pevala, ali kao da sam u poslednje vreme nekako zaboravila. Volim da pomilujem svaku životinju na koju naiđem, a to mi nije mnogo teško jer one iz nekog razloga same idu za mnom. Volim dobre ljude, kojima oči sijaju kao i meni, kojima ništa nije teško i za svakoga imaju toplu reč. Volim da se nadam da uvek može da bude bolje i da u svakom čoveku leži zrnce dobra, samo negde treba manje, negde više kopati. Volim da udahmen duboko, suočim se sa svakim strahom i iz toga izađem kao pobednik.
  7. I na kraju, najviše volim svog muža. Još od 14. godine. I šta god da se u životu dešavalo, on je bio ona najdraža luka u kojoj me je čekala istinska ljubav. Mislim da sam možda najviše zbog toga srećna žena.

I na kraju četvrto – nominacije.

1) Život van grada

2) evoblogamoga

3)  oblogovan

4) NEGOSLAVLJE

5) Slučajni bloger

6) krvavileptir.wordpress.com/

7) ….. uINATu …..

8) БЛУКА

9) Nacrtaj mi jednu ovcu

10) Veštica bez metle

11) Dobro došli u moju stvarnost

12) Put ka novoj Ja

13) ekovaruza

14) Opuštencija sa Zojom !

15) udavaca.wordpress.com/

Iako nije po pravilima da se takmiči jer ne piše na WordPress-u, preporučujem vam i blog koji mnogo volim da čitam: Zrno pozitive

 

Svima mnogo sreće na takmičenju, a u međuvremenu se čitamo!

Ljubi vas Jelenče 🙂

heart_nominate

 

15 thoughts on “The Versatile Blogger Award

  1. Hvala ti Jelenče. Poučena jednom prethodnom igricom kada sam nominovana jedno 12 puta, sačekaću malko sa odgovaranjem. Ovo mi je (tek) druga nominacija, pa ako ih bude još, da se ne ponavljam. Ljubim te.

    Liked by 1 person

Leave a comment