Blogerajski leksikon

lets_play_game_poster___pink_by_ppt_pingEvo nove blogerske igrice i novih pitanja! Kao i uvek kada se na grupi Blogeri pojavi novi zadatak, ja pohitam da ga obavim, vredno i sa zadovoljstvom. Ovoga puta poziv na igru stigao je od Olja Ka i ona je zadala 11 pitanja na koja bih ja trebalo da odgovorim, a potom postavim svojih 11 i nominujem one koje želim, koji opet dalje postavljaju svoja pitanja i uvlače u igru nove blogere. E, pa, pošto Olja uvek nekako zadaje zadatke, pa je ja doživljavam kao nekog “razrednog starešinu” Blogera, nisam časila ni časa i odmah sam se bacila na ovaj “domaći”! 🙂

  1. Volite li ove leksikon igre?                                                                                                                                   O, da, veoma! I jedva čekam neku sledeću!
  2. Zašto volite/ne volite ove leksikon igre?                                                                                                      Oduvek sam volela leksikone u detinjstvu i da odgovaram na pitanja u njima. Možda se zapravo u meni krije neka tajna želja da budem poznata, pa da dajem intervjue u poznatim časopisima!
  3. Jeste li radoznali i, ako jeste, zašto?                                                                                                             Otkad znam za sebe veoma sam radoznala. Zanima me sve što me okružuje i nema tog predmeta, pojave ili čovekove duše u koju ne bih zavirila. Nekad me obuzme intersovanje za jedno, nekad za nešto drugo, ali uživam u svemu novom što otkrijem ili naučim. Čak kažu da uvek izgledam radoznalo – velikim očima žudno upijam svet oko sebe! 🙂
  4. Imate li svoju omiljenu izreku i koju?                                                                                                                     “Ko zna zašto je to dobro” je ono što me vodi kroz život. Ponekad mislim da sve što mi se dešava ima neki svoj razlog i da nije slučajno što se desilo baš tada. Kao da nešto namešta da se neke kockice slože da bi se nešto ostvarilo, a neke opet ne mogu da se sklope, a tek kasnije shvatim da je za to postojao “debeo” razlog.
  5. Koči li vas neki strah i, ako da, kako ga obuzdavate?                                                                                           Imam strah od zatvorenog prostora i on mi u nekim momentima veoma smeta, ali sam otkrila da kad mi je nešto mnogo važno, strah beži pred mojom snagom i to me ispunjava beskrajnom radošću.
  6. Jeste li do sada obišli bar 30 različitih mesta u svojoj zemlji?                                                                              Iako sam rođena u bivšoj SFRJ, uspela sam da obiđem 30 destinacija samo u Srbiji i tek nameravam da je istražujem detaljno. 🙂
  7. Imate li omiljenog strip junaka i ko je to?                                                                                                               Supermen – jedan jedini, najbolji, najsnažniji, pomaže ljudima u nevolji i leti po nebu sa onom koja mu je draga.
  8. Žalite li za propuštenim vremenima?                                                                                                                    Pomalo žalim što nisam u nekim situacijama bila hrabrija i prepuštala se životu umesto što sam ga se bojala. Ali, onda se setim da je glupo misliti o tome kad najbolja vremena za mene tek dolaze. 🙂
  9. Koja vas melodija ili pesma rastužuje, a koja vam podiže raspoloženje?                                                            Svaka pesma koja “gađa u dušu” me rastopi, pa bila to italijanska kancona ili sevdalinka, a svaka pesma brzog ritma mi rastera tužne misli. Uopšte, muzika je nešto najlepše što postoji, ona zaista ume da leči!
  10. Da niste to što jeste, šta biste bili?                                                                                                                       Živela bih u velikom stanu sa pogledom na reku, imala pun orman cipela i haljina, svojim autom putovala gde poželim i bila bih smrt za udvarače. Ukratko, bila bih Snežana Medan! 😀
  11. Šta radite u dokolici?                                                                                                                                             U dokolici uvek želim da se odmaram, čitam knjige i gledam omiljene filmove, ali se uvek ispostavi da uglavnom negde bazam jer me ne drži mesto. Odmaranje sa ćebencetom preko nogu sačekaće neke buduće godine… 🙂

E, to su bili moji odgovori, a pitanja koja ja postavljam mojim drugarima blogerima su:

  1. Da možete da birate gde biste se ponovo rodili, u kojoj bi to zemlji bilo i zašto baš u toj?
  2. Da li verujete u boga i zašto da/ne?
  3. Da li biste više voleli da za života budete bogati i poznati, a posle smrti zaboravljeni ili da za života budete siromašni i neshvaćeni, a posle smrti najslavnija ličnost našeg vremena?
  4. Koji pronalazak u istoriji za vas ima najveći značaj i zašto?
  5. Da li vam  je nekad neko koga niste voleli izjavio ljubav i kako ste reagovali?
  6. Da možete da vratite vreme, da li biste iste osobe birali za kumove?
  7. Da li u sebi još uvek pronalazite dete i na koji način?
  8. Kada biste jedan dan bili na vlasti, šta biste prvo uradili?
  9. Koje čulo vam je najosetljivije?
  10. Da li se plašite da u životu donosite važne odluke ili ne?
  11. Da li umete da budete srećni?

Uživajte, drugari, bar onoliko koliko sam ja dok sam igrala ovu igricu! 🙂

13 thoughts on “Blogerajski leksikon

  1. Pingback: Blogerajski leksikon | Čitam. Pišem. Komentarišem.

  2. Ovo je fenomenalno!!! Putujemo na more, ali se nadam da nece biti prekasno da se ukljucim u igru pri povratku. Dakle, ako sam dobro shvatila, odgovorim na pitanja i postavim nova drugima – na svom blogu?!

    Like

  3. 1. Da možete da birate gde biste se ponovo rodili, u kojoj bi to zemlji bilo i zašto baš u toj?
    Da mogu da biram ponovo bih se rodila u Srbiji. Zašto, neznam. Možda sam mazohista 

    2. Da li verujete u boga i zašto da/ne?
    Verujem u neku višu pravdu…
    3. Da li biste više voleli da za života budete bogati i poznati, a posle smrti zaboravljeni ili da za života budete siromašni i neshvaćeni, a posle smrti najslavnija ličnost našeg vremena?
    Ni jedno ni drugo. Nemam potrebu da budem bogata i slavna ni za života ni posle smrti.
    4. Koji pronalazak u istoriji za vas ima najveći značaj i zašto?
    Struja…zato što mi je nezamisliv svet bez struje
    5. Da li vam je nekad neko koga niste voleli izjavio ljubav i kako ste reagovali?
    Da, više puta. Bila sam iznenadjena.
    6. Da možete da vratite vreme, da li biste iste osobe birali za kumove?
    Da. Ne bih ih menjala
    7. Da li u sebi još uvek pronalazite dete i na koji način?
    Uvek sam bila i ostala dete. Veliko dete puno ideala i želje da menja svet. Ne znam na koji naćin se to radi. Ja to prosto imam u sebi oduvek..
    8. Kada biste jedan dan bili na vlasti, šta biste prvo uradili?
    Uhhh ovo je nateže pitanje. Sredila stanje u zdravstvu ( pisala sam o tome ). To je prvo što bih uradila
    9. Koje čulo vam je najosetljivije?
    Čulo mirisa
    10. Da li se plašite da u životu donosite važne odluke ili ne?
    Ne plašim se. Odluke donosim brzo i bez mnogo razmišljanja. Instiktivno.
    11. Da li umete da budete srećni?
    Da, umem. Imam svoj mali ….

    Hvala Jelena. Izvini što nisam odmah odgovorila. Nedostaje mi bar još pet-šest sati dnevno za sve ono što moram i želim da uradim.

    Liked by 1 person

  4. Žao mi je što sam ovih dana u haosu, pa ne stižem da se družim i da vas sve čitam. Ali sam ponosna što sam se pronašla u tvom ‘leksikonu’, pa još u jednom tako dobrom i sjajnom kontekstu. Hvala ti puno! ❤

    Like

Leave a comment