Kad počneš da veruješ u čuda

Ako priča počinje u Beogradu 1989, verovatno mislite da neće imati srećan kraj. Ali, varate se. Ne mora da znači.

Zamislite jednu Draganu i jednog Azima koji imaju po 13 godina i odrastaju u vremenu kada je sve jednostavno, lako i kad nema razlika ni mržnje. A kad imate 13 godina i zaljubite se do ušiju, imate dve opcije: ili ćete se jednog dana toga sećati sa osmehom ili ćete želeti da zaboravite. E, pa može postojati i treća.

Njihova priča počinje u vreme kada su tek zakoračili u život, a nisu ni znali šta im on sve nosi. Započeti pravu vezu tako rano, nije uobičajeno. Ali je moguće. I tek kad je zaživelo, Dragana je sa roditeljima morala da se odseli u Kanadu.

Nije lako otići kad ste zaljubljeni do ušiju, a kad ste na drugom kontinentu ostavili sve za šta ste znali, jedino vam preostaje da sve zaboravite i krenete iz početka. Isto je i kad ostanete u zemlji u kojoj se sve raspada.

Godine su prolazile i oboje su živeli na svoje načine, ona bezbrižno u velikom svetu, on u Srbiji, u godinama u kojima je najteže bilo ostati na površini.

Vreme je prolazilo i Dragana se udala i dobila ćerku. Azim se odselio u Švajcarsku i oženio. U tom trenutku njihovi putevi bili su naizgled potpuno razdvojeni.

Posle dvadeset godina Dragana je poželela da ponovo čuje svoje prijatelje. Iako u braku i sa bebom, nešto je vuklo. Saznala je da je Azim daleko. Ipak je i to želela da zna.

Ali, sudbina ume čudno da rasturi i ponovo sklopi kockice u savršen mozaik. Ubrzo, Azim se rastao sa svojom suprugom i vratio u Srbiju. Dragana je posle saobraćajne nesreće izgubila supruga i ostala udovica sa malom ćerkom.

Posle godinu dana Azim je saznao da je Dragana obnovila veze sa svojim prijateljima. Klupko je krenulo da se odmotava, a nezadrživo kada su stupili u kontakt posle duge 24 godine.

Nestrpljivo su želeli da se sretnu i Dragana je posle četvrt veka sela na avion i došla u Srbiju. Iako je prošlo toliko vremena, nastavili su tamo gde su stali. To se osećalo u vazduhu svuda gde bi se pojavili, a ljubav su nastavljali preko Skajpa i Vajbera i ona je poželela da se zauvek vrati u Srbiju.

Dragana je došla opet, pa još jednom sa ćerkom i bilo je jasno da je nova porodica na vidiku. Tada je ostala i trudna i sve je počelo da dolazi na svoje mesto.

Pet meseci kasnije su se venčali. Izgledalo je kao da je izgubljeni delić slagalice pronadjen i kada je uklopljen, stvorila se savršena celina. Teška srca su odlučili da ipak  žive u Kanadi i Azim je ostao u Srbiji da čeka papire i gleda svoju trudnu suprugu preko ekrana i nada se da će ubrzo biti pored nje.

Dragana se porodila ovog leta i ona i Azim su dobili Leona, najsavršeniji poklon njihovoj ljubavi. Dokazali su tako da u životu ne postoji ništa što je nemoguće i da, ako nešto zaista mnogo želiš, ceo univerzum će pomoći da se to i ostvari.

Ja sam imala tu privilegiju da budem svedok njihove ljubavi od samog početka, pa do današnjeg dana. Bila sam i kuma na njihovom venčanju i drago mi je što sam ovu priču mogla da podelim sa vama.

A kad Azim bude dočekao dan da uzme u ruke svog sina i da konačno započne život sa svojom porodicom, neće postojati više nijedna prepreka na njihovom putu da budu potpuno srećni.

Advertisements

One thought on “Kad počneš da veruješ u čuda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s